Close

Manuele therapie

De manuele therapie legt zich toe op het bereiken van een evenwicht tussen de articulaire (betreft de gewrichtsmobiliteit), de musculaire (betreft de spierkracht, lengte en coördinatie) en de neurogene (betreft de zenuwmobiliteit) functies van het lichaam. Een korte toelichting:

 

 

  • Articulaire functie: via mobilisaties en/of manipulaties het bekomen van een optimale beweeglijkheid van de gewrichten. Hierbij wordt gekeken naar het hele lichaam als een aaneenschakeling van structuren die niet los staan van elkaar.
  • Musculaire functie: vertrekkende vanuit de kennis dat onze spieren bewegen en functioneren in ketens die ons lichaam als geheel ondersteunen en voortbewegen, worden de spieren op deze manier benaderd en geoptimaliseerd via rektechnieken, diepe dwarse fricties, drukpunttherapie (triggerpoints) en dry needling. Een goede controle van deze ketens wordt vooropgesteld als behandeldoel.
  • Neurogene functie: hierbij wordt de beweeglijkheid van het zenuwstelsel in acht genomen en worden er technieken toegepast die de geleiding en de functie van de zenuwen trachten te optimaliseren.