Close

Osteopathie

Osteopathie is een uitsluitend manuele behandelmethode, die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt. Gebaseerd op het idee dat klachten ontstaan uit storingen in de beweeglijkheid van structuren in het lichaam (wervels, gewrichten, spieren, organen, fascia).

Een verminderde beweeglijkheid van deze structuren veroorzaakt een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding. Zo geraakt het lichaam uit evenwicht wat kan leiden tot allerlei klachten, zelfs op andere plaatsen in het lichaam. Osteopaten gaan door structurele, viscerale en craniale technieken proberen alle bewegingsbeperkingen in het lichaam op te lossen door middel van manuele technieken (manipulaties, mobilisaties, rekkingen, …), zodat het zelfhelende vermogen geoptimaliseerd wordt. Osteopathie baseert zich hierbij op anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Een competente osteopaat weet wat hij kan, maar weet ook wat hij niet kan, en welke behandelingen een contra-indicatie vormen. Bij bepaalde bevindingen zal de osteopaat u dan ook doorverwijzen naar de huisarts of andere disciplines.

Dirk Carens, Elisa Somers en Magalie De Strooper zijn erkende osteopaten waardoor u geniet van terugbetaling door uw ziekenfonds, ook zonder voorschrift van een arts.