Close

Yoga lessen

 

LYT Yoga®  is een vorm van vinyasa yoga geworteld in fysiotherapie en neurologie ontwikkeld door kinesitherapeut en yoga teacher Lara Heimann. De hoekstenen van  LYT Yoga®   zijn corework, duurzame en functionele bewegingspatronen (opnieuw) aanleren, intelligente sequencing en vooral heel veel plezier beleven aan je practice! Met deze moderne vorm en nieuwe kijk op de yoga traditie leer ik je de practice aan te wenden als remedie tegen de mentale en fysieke impact van onze moderne levensstijl.

Ik werk rond lichaamshouding, stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Mijn lessen zijn intentioneel en intelligent opgebouwd: ik nodig je uit je lichaam te leren kennen en om slimmer en bewuster te bewegen. We zijn als mens geneigd dat te doen wat ons bekend is en dat wat het minste energie kost. Deze gewoontes worden ingesleten neurologische paden – maar dat is daarom nog niet altijd de meest gezonde en duurzame manier van bewegen. 

LYT Yoga®   maakt gebruik van brainmapping en ‘neuroplasticiteit’: het vermogen van onze hersenen om zich aan te passen aan nieuwe stimulansen.  LYT Yoga®   is dus niet alleen een fysieke ‘work in’ maar ook brain training: je herprogrammeert je brein, creërt nieuwe of activeert onderbenutte neurologische paden en bewegingspatronen zodat je een leven vol daadkracht en vitaliteit kan leiden.

Movement is medicine en dat wil ik graag delen. Ik wil je tonen hoe prachtig en krachtig jouw lichaam is en hoe helend en transformerend bewust bewegen kan zijn. Hoe empowering het kan zijn om het jezelf te gunnen actief aan je welzijn te werken. Hoe broodnodig het is om aan zelfzorg te doen zodat je er ook voor anderen kan zijn.

Flow je graag een keer met me mee? Dat kan elke maandag en dinsdag om 20u30, reserveer hier je plekje in de les of neem een kijkje op mijn website!